HISTORIAN HAVINAA PORVOOSSA 2005


Aleksanteri I, Albert Edelfelt, J L Runeberg, Walter Runeberg, Euden Schauman, Lennart Segerstråle, Ville Vallgren, Brunbergin suklaa- ja makeistehdas, Iiris-tehdas, hymypoika- ja hymytyttöpatsaat. Mitä yhteistä? Porvoo, Suomen toiseksi vanhin kaupunki, perustettu 1300-luvulla. Historian henki havisee tässä hyvin säilyneessä vanhassa kaupungissa, torin ympärillä ja ranta-aitoissa.

Tuulikki Kurki oli vastassa kukoistavana. Vietimme iloisen iltapäivän. Nautimme monipuolisesta ohjelmasta, jota esittivät Tuulikin monista harrastuspiireistä tutut ystävät. Tuulikille vasta varten sanoitetut runot ja laulut, kuoro- ja yhteislaulut, tanssi, viulun- ja haitarinsoitto, kieltensorina. Tuulikin äiti Kerttu oli Johanneksen Puhakoita, Simo Hörkön jälkeläinen. Merikapteeni-isä Taavi Kurki Koiviston Kurkia. Raumalla syntynyttä Tuulikkia on ruvennut kiinnostamaan suku ja sen historia. Tuulikin omin sanoin: “Miul on Karjala-nälkä.”.

Runsaan ruokapöydän antimet maistuivat. Silmäruokaakin oli: Tuulikin tytär Mirjam harrastaa mm. japanilaista origami-taidetta ja hänen paperista taittelemansa kurki-hahmot koristivat jokaista pöytää. Lähtiäisiksi kaikille vieraille annettiin Brunbergin suukot.

– Anja Alhokankare –