MÄNTII PORRII, MUTTEI MEIT PISTETTYKKÄÄ PÄREKORRII…, vaan

Simo Hörkön suvun kesätapaaminen ja vuosikokous pidettiin Pirkko ja Pellervo Mäkisen kutsumina heidän kodissansa Porissa sunnuntaina 25.7.

Sateiseen kesään mahtuu myös aurinkoisia päiviä. Tämä oli yksi niistä. Samoin kuin sade ja aurinko vuorottelevat , elämään mahtuu sekä surua että iloa. Kyseisen viikonvaihteen aikana suvussamme vietettiin kahdet hautajaiset. Aili Etholen ja Teuvo Luhtanen saatettiin viimeiselle matkalle.

Iloa ja onnea oli, kun Jani Mäkinen ja Miia Vaajanen vihittiin lauantaina Turun linnan kirkossa.

 Poriin oli saapunut kolmisenkymmentä sukumme jäsentä. Tapaamisen aluksi lauloimme virren ”Sen suven suloisuutta” ja pidimme hiljaisen hetken Teuvo Luhtasen muistolle. Hänet haudattiin samaan aikaan Piikkiössä kun Porissa aloittelimme kokoustamme.

Pirkolla oli hellalla lämpimänä iso kattilallinen lohisoppaa sekä lisäksi itse leivinuunissansa leipomaansa aitoa ruisleipää. Parempaa saa hakea.

Täydellä vatsalla on helppo tehdä hyviä päätöksiä. Henkilövalinnat kokouksessa sujuivat yhteisymmärryksessä. Johtokunnan erovuoroiset valittiin uudelleen, samoin puheenjohtaja, rahastonhoitaja, sihteeri ja tilintarkastajat. Kirjapainosta juuri tulleet sukumme vaakunalla varustetut kirjekuoret, –paperit ja taitetut kortit esiteltiin kokousväelle ja keskustelun jälkeen määrittelimme hinnan, jolla sukumme jäsenet voivat ko. aineistoa lunastaa käyttöönsä. Seuran sihteeriltä voi kysellä asiasta. Myös vaakunalla varustetun postimerkin teettämisestä keskusteltiin. Asia jätettiin johtokunnalle myöhemmin toteutettavaksi.

Kokouksen jälkeen päivän isäntä Pellervo Mäkinen kertoi nykyisen asuinpaikkansa Porin historiasta sekä evakkojen asettautumisesta alueelle. Mielenkiinnolla kuuntelimme. Hänellä on myös valtavat määrät aineistoa koskien mm. Johannesta ja johannekselaisia sukuja.

Mäkisten talo sijaitsee kauniilla metsärinteellä ja pihalla on uskomaton määrä pensaita, kukkia, vaikka mitä. On myös mm. synnyinseudulta Kolmikesälästä tuotuja ruusuja. Pirkko esitteli asiantuntevasti huolella hoidettua puutarhaansa ja pihaansa.

Kiitos kokouksen isäntäväelle miellyttävästä iltapäivästä.