SIMO HÖRKÖN SUKUA NAANTALISSA 1.7.2007

Sukuseuramme kokoontui vuosikokoukseensa ja kesätapaamiseen sunnuntaina 1.7. Päivä alkoi messulla Naantalin vanhassa 1400-luvun lopulla rakennetussa birgittalaisluostarikirkossa. Saarnaamassa oli sukuumme kuuluva Kyllikki Pitts os. Kurki Kanadasta. Äidin suku on Hörkköjä, isän Kurkia. Nuorena Naantalissa asuessaan hänet on mm. konfirmoitu luostarikirkossa ja teologian opiskelijana hän on ollut kesätöissä Naantalin seurakunnassa. Papiksi Kyllikki Pitts vihittiin Tukholmassa vuonna 1987 ja on senjälkeen miehensä Michael Pittsin kanssa toiminut kirkon tehtävissä mm. Kanadan Montrealissa.

Messun jälkeen siirryimme Naantalin venesatamassa sijaitsevaan Cafe Amandikseen, jossa ruokailun jälkeen pidimme vuosikokouksen. Ensi vuonna 2008 sukuseuramme perustamisesta on kulunut 40 vuotta ja mietittiin mahdollisuutta pitää juhlavuosikokous Johanneksen Koskijärvellä, jossa suvun juuret ovat.

Tuulikki Kurki esitti vilkkaan seurustelun ja kakkukahvittelun lomassa naantalilaista murrerunoutta sekä yhdessä tyttärensä Mirjamin kanssa kaunista harmonikkamusiikkia. Lopuksi väki hajaantui kävelyretkelle Naantalin viihtyisään vanhaan kaupunkiin.

Naantalin luostarikirkon alttarilla, mukana messun papit Jyrki Rautiainen ja Kyllikki PittsKokousväkeä Cafe AmandiksessaKyllikki PittsTuulikki Kurki tyttärensä Mirjamin kanssa